Абонирай се на email

Въведи валиден e-mail адрес:

Доставя се от FeedBurner

Едно рамо за блога от:

Зоовет трейдинг

Пожарогасене или кой удави дира???
Автор: Алиса   
Неделя, 14 Март 2010г. 21:52ч.
Втори ден в мрежата липсва един от любимите ми сайтове, а защо да не кажа - любимия. Сървърите на dir.bg са долу и никой не знае докога ще е така. Като човек, свикнал да преглежда новините първо там, дискомфорт, е най-меката дума, която мога да употребя, за да опиша отношението си към събитието. Макар да съм просто един от многото (ама наистина много), негови потребители, няма да скрия, че ми липсва не само качествената информация. Този портал е един от първите в България, още от ония позабравени времена, когато Яху беше сериозен играч, а много от нас (и аз включително), изследваха възможностите на нета.
Разбира се, почти всеки сайт някога минава през технически проблеми. Уви, необясним е не самия факт, а загадъчното мълчание около него. Имало едикъде си някакъв пожар. Май от късо съединение. Храбрите пожарникари дошли за седем минути (много се набляга на точното време!) и храбро, по пожарникарски, изсипали няколко тона вода върху работещите, свързани с електрическата мрежа сървъри. Това е единственото около събитията, което може да се научи в момента. Никой голям портал не отрази проблема. Защо мълчат? Празнуват? Или си траят, за да не наводнят и техните машини? Грубо звучи, но на черноглед човек като мен, това е първото, което идва на ума. Дано греша.
Не съм специалист в гасенето на пожари, но пък съм нормален човек с обща култура. Още в училище се учат разни неща за водата и тока. Съгласна съм - от един пожарникар не се очаква да е завършил елитна гимназия, нито да знае природните закони на ниво седмокласник - участник в кръжока по физика. Струва ми се обаче, че ситуацията тук опира до по-елементарни неща. Впрочем само аз ли съм чувала за гасене на пожар със средства, различни от водата?
Естествено, няма как да знаем кой защо кога и как е давил сървъри. Причината да имаме съмнения и подозрения (не съм само аз) е именно пълната липса на информация. Ако не беше това никога, по никой начин не бих се усъмнила в действията на пожарникарите, нито в техните мотиви. Изключено би било и да се запитам кого би устройвало късо съединение на подобно място. Просто щях да чета и да съчувствам. Уви - отсъствието на данни води до един такъв вид мозъчна дейност - задаване на въпроси. Поне у хората, които имат мисловни процеси.
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Страната на Алиса е разположена на Joomla! Тема от RocketTheme