Абонирай се на email

Въведи валиден e-mail адрес:

Доставя се от FeedBurner

Едно рамо за блога от:

Зоовет трейдинг

Мигове мързел на слънце
Автор: Алиса   
Събота, 20 Март 2010г. 16:38ч.
Официално - днес следобед идва пролетта. Времето е като по поръчка, денят е почивен, поне за голяма част от хората. Време за разходка извън града или за първа бира на открито. Приятно е да си представяме, докато се наслаждаваме на слънчевите лъчи и следобедното кафе (което за нощни птици като мен е всъщност сутрешно).
Не зная кой как е изкарал зимата. Не зная кой какво очаква от пролетта. Самата аз имах опасения, но сега, докато се топля на градското слънце, надничащо в терасата, примижавам доволно - също като котарака в скута ми. Дори бих замъркала, ако можех. Жива съм. Тук съм. Хората, които обичам - също. Не е малко. Или е малко, но пък съвсем достатъчно за един такъв първи ден.
Не зная защо, студеното време ми навява несигурност. Зная, че е илюзия, но не мога да се отърся от чувството. Разбира се, хиляди прекрасни неща се случват докато вали сняг, духа вятър, реките замръзват, тръбите на чешмите - също...И обратно - няма невъзможни беди, и в най-хубавия ден, колкото и овошки да са разцъфнали; или на Първа пролет. Все едно - това знание не ме спира да си представям пълното щастие винаги в тихо слънчево време, малко преди настъпването на вечерта - също тиха и топла. Точно тези неща ми внушават усещане за порядък, лъжливата увереност, че всичко е в ред и на мястото си. Това е странно, дори опасно чувство, ако му се поддадеш, но днес няма да се боря с него. За мъничко, само за един следобед.
Но стига приказки. Кафето свърши, котаракът приглажда с езиче разрошената от ръката ми козина. Готови сме. Телефон, слънчеви очила, една ябълка в джоба - и навън с кучето. Днес мисля, че и двете ще се наиграем.
П.П. Още ли четете? Хайде де, чакат ви. Приятелите, парка, бирата на открито...
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Страната на Алиса е разположена на Joomla! Тема от RocketTheme