Абонирай се на email

Въведи валиден e-mail адрес:

Доставя се от FeedBurner

Едно рамо за блога от:

Зоовет трейдинг

Пропуснах ли нещо?
Автор: Алиса   
Петък, 26 Март 2010г. 15:56ч.

turski

Петък - ден на изненадите. На какво ли не може да попадне човек, дори ако единствено се интересува от времето. Исках да узная дали ще е слънчево и ще можем ли с моята петниста беля да повторим приятната програма от миналия уикенд - уви. Както се казва - увисна ми ченето. Забравих дори да си прочета статията, защотото...няма какво да обяснявам всъщност. Гледайте внимателно в картинката. Рекламата, да.
Скромните ми лингвистични познания сочат, че езикът на рекламата е турски. Малко по-обширните ми познания в други области ми припомнят, че държавата, в която живея ползва друг език като официален. Или България е двуезична държава, а аз съм пропуснала да забележа? Откога? Кой промени конституцията? А, не било така май. Ето какво четем тук :

Глава първа
Основни начала
....
Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.
Разбирам, че една реклама не е официален документ. От друга страна, именно неофициалните неща често сочат посоката, в която вървим. Няма да пиша нищо повече. Ако искате - пишете вие. Ако не искате, недейте. Но моля ви - помислете.

 

Коментари  

 
0 #1 Nenko 2010-04-10 19:25
В наща държава е така, който плаща той избира музиката. Пък относно тази реклама, какво се учудващ притежателите на сайтове не гледат каква е рекламата а колко пари ще спечелят от нея.
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Страната на Алиса е разположена на Joomla! Тема от RocketTheme