Абонирай се на email

Въведи валиден e-mail адрес:

Доставя се от FeedBurner

Едно рамо за блога от:

Зоовет трейдинг

Министерство на науката и магията
Автор: Алиса   
Четвъртък, 04 Ноември 2010г. 14:37ч.

В буквалния смисъл.

Правителството прави чудеса за България, това вече се знае официално!

Ако някой не вярва - моля, информирайте се и спрете да се оплаквате, че нещата не вървят. Уважаемият министър на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов най-отговорно заяви, че има опит в решаването на проблеми с образователната сфера посредством заклинания. Разбираемо е, че като египтолог, той предпочита древноегипетски такива. Все пак - известно е, че специализацията не е чужда на магьосническия свят. Благодарни сме за усилията му, макар да знаем, че не е редно така да се афишира магьосническото знание. Справка - коя да е книга за Хари Потър. Разбира се - там нещата са по - различни и вероятно жестоката криза в образованието налага, освен съвместяването на длъжностите Министър и Заклинател, уважаемият г-н Игнатов да разкрие истинската си същност пред мъгълите, четящи обикновени новини. Забранено е, но приемаме, че обстоятелствата са го наложили.  Остава да се запитаме само защо останалите министерства още се борят с проблемите чрез  методи, базирани на посредствена традиционна наука. Не че съм специалист, но ще се осмеля да направя, макар и неофициално, някои предложения:

- Министерството на Вътрешните работи спешно се нуждае от магическа помощ. Ненапразно протестират служителите му. Зачислете им по една метла, заменете старата палка - хранилка в КАТ с магическа пръчка и после само гледайте - за не повече от седмица жертвите на пътни произшествия ще са сведени до минимум. Трудно се отрича отнемане на предимство, когато пътният полицай кръжи над кръстовището и с един мах на пръчицата вдига колата от пътя и ви измъква документите от жабката!

- Министерството на здравеопазването незабавно да основе Център за лечение на болести, получени чрез магия или проклятие; пари ще отделят като закрият още няколко болници, а ако не намерят - ще действат с магия; там са повечко лекари и е възможно да не разбират много от заклинания, така че ще е добре да обменят опит с образователното министерство, а защо не и да изкарат един съкратен курс по магии там. Разбира се, че името на Центъра ще е "Баба Ванга" - най-видната българска вещица, не може никой да спори.

За спешната нужда от мантии, пръчки и метли в НАП и общинската администрация просто няма нужда да говорим - открай време там изобилства от вещици, но пък оборудване липсва.

Впрочем иска ми се да споделя с вас едно свое прозрение. Знае се, че Джоан Роулинг е писала първата книга за Хари Потър в едно евтино кафене. От друга страна - все съм се питала - откъде и е хрумнало да вкара герой - българин при условие, че не сме особено популярна нация и малко британци знаят как точно се пише "българин". Сега вече ми просветна - навярно през дългите часове, прекарани в кафенето, госпожа Роулинг е имала възможност да наблюдава студенти от България (вероятно берачи на ягоди през почивния им ден), които са правили заклинания за понижаване цената на самолетните билети, бърз интернет в обитаваните от тях бунгала или просто са се подготвяли за изпитите, които ги очакват вкъщи. Но да се рови в тази история няма смисъл, защото трябва да гледаме напред. Заклинанията ще спасят България, това е факт; и не недоверието, а само женското любопитство ме кара да се чудя кой ли е нашият министър на магията. Всъщност отговорът е ясен - няма такъв, защото не ни е нужен. Защо ли? Не питайте глупости. Та ние си имаме Бойко Борисов!

П.П. Макар и да оставам пълна с опитимизъм, ще споделя още нещо. Гложди ме едно съмнение. Ами ако нещата не са като при Хари Потър? Ами ако е като в  "Старгейт"? Тези египетски работи...Възможно ли е, докато ние си мислим, че виден министър и учен се грижи за благополучието на елита на България - учените и младежите, да се окаже, че Онова заклинание не е било точно заклинание, а зад цялата история стои просто един паразит, който ни използва и се надсмива над нас? Просто един глист, един Гоа' улд.

Или гледам твърде много филми? А?

 

Коментари  

 
0 #1 козметика от охлюви 2012-07-08 14:52
за съжаление по отношение на реформите в образованието си оставам много много назад - новите технологии не присъстват в обучението на подрастващите - училищата са в окаяно състояне - нямат достатъчно компютри - а трябва да има за всчко дете - това е бъдещето - а ние все още възпитаваме както в комунизма
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Страната на Алиса е разположена на Joomla! Тема от RocketTheme