Абонирай се на email

Въведи валиден e-mail адрес:

Доставя се от FeedBurner

Едно рамо за блога от:

Зоовет трейдинг

Цензура, контрол и други ценности на демокрацията
Автор: Алиса   
Понеделник, 30 Януари 2012г. 13:29ч.

Българските държавници отново се направиха на по-големи католици от папата. Ако случайно някой още се съмнява, че тези, които уж би трябвало да работят за интересите на държавата, която управляват, са всъщност банда продажници, сега е времето да се избави от това заблуждение. Доказателство - тук.

Контролът върху Мрежата е една отдавнашна сладка мечта на нашите ченгета - били те в костюм или в униформа, любители на преследването на читанки или на боя над непослушни администратори на торент сайтове (щото има и послушни). И ето - тази мечта, доскоро почти неосъществима, има шанс да стане реалност с помощта на едно кротко подмазване от страна на колегите им, които се вживяват в ролята на държавни мъже. ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - "Търговско споразумение за борба с фалшифицирането") - мъгляво название с неизвестен текст. Наречете ме параноичка, но именно неясните дефиниции, както и пълната липса на такива са нещото, което окончателно може да развърже ръцете на една самозабравила се власт, подменила мечтите за демокрация с простата реалност на полицейската палка.

Може би някои от вас са обърнали внимание, че през този месец имаше период, в който част от Уикипедия не работеше, както и че в определени дни началната страница на Гугъл излизаше с черен фон и едни съобщения, които пък водеха към определен сайт, в който човек можеше да се подпише срещу проектозаконите SOPA (Stop Online Piracy Act - "спиране на онлайн пиратството") и PIPA (Protect Intellectual Property Act - "защита на интелектуалната собственост"), подготвяни в Щатите, чиято цел уж била борбата с незаконното съдържание в Мрежата. Е, Гугъл и останалите големи постигнаха своето и тази глупост се отмени, но нас се очертава да ни сполети друга глупост - съвсем същата. И не са ни виновни САЩ, комунистите (някои още обясняват с тях всички гадости на земята) или предишното правителство, не - този подарък дължим на подмазвачите, които се кичат гордо  с името "българско правителство".

Нека не забравяме и подкрепата на развитите европейски държави, които се надпреварват да ни критикуват за всичко и пред които нашите политици се набират като червей на буца, опитвайки се докажат колко добре слушкат и изпълняват техните височайши инструкции. Резултатът го виждаме всеки ден впрочем. Макар да ни управляват бивши бодигардове и (настоящи) полицаи, престъпността в страната ни расте тъй очевидно, че няма нужда да се четат статистики и бюлетини - достатъчно е да се излезе на улицата.   Едва ли е останал нормален българин, който да не е бил жертва на престъпление или опит за престъпление. Тези неща, разбира се, са без значение за покровителите на нашите държавници (изкушавам се да ги нарека направо "господарите на нашите държавници", не защото са такива, а защото нашите хора се държат като техни слуги). Всичката Мара втасала, казва народа. Понеже се приключи с уличната престъпност, с обирите и вандализма по селата и вече няма насечени на пържоли старци заради скрити пет лева, нито старици, изнасилени в пияно състояние от местни бабаити с придобит не от слънце тен, държавата ни спокойно може да се заеме и с ония гнусни персони, наречени киберпрестъпници. Кои са те - не е много ясно. Както стана дума, неясните фрази развързват ръце, а след ръцете следват и ритници, палки, бляскави акции в молове и градинки, арести за притежание на кутия ментолки и т.н. Няма смисъл да изреждам - ако тази тема ви е интересна, пуснете си новините. Сега говорим за по-фини неща, защото киберпрестъпленията са престъпления на мисълта и ръцете (заради клавиатурата де). А киберпрестъпниците, това сме ние - аз, която пиша този текст, вие, които го четете. Ако още не сме, то скоро ще бъдем, след като дори публично изказаното нехаресване на определена търговска марка може да се окаже повод за преследване и след като действията ни в Мрежата ще бъдат оценявани по критерии, за които ние не сме информирани. При такива обстоятелства е ясно, че всеки от нас може да се окаже обвиняем в момента, в който това стане необходимо за интересите на онези, които дърпат конците на марионетките в театъра, който несполучливо наречен държава. А може и не обвиняем; просто набит.

Не ми се иска да мисля дори колко пари ще бъдат похарчени за глупости, свързани с това търговско споразумение. Ясното е, че тези пари ще излязат от нашия джоб. Ще си платим и за тоягата, с която ни бият. Също както плащаме издръжката на тези, които убиват нашите бащи и баби. За пет лева...но това не е по темата.

 

 

Коментари  

 
-1 #1 frog 2012-01-30 15:40
За каква цензура иде реч, че нищо не вдявам от сутринта. Единственото, което разбрах е, че крадливата Читанка е под угроза. :P

П.П. само да кажа, че проверката с думи е адската досада. :)
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #2 Алиса 2012-01-30 17:21
Фроги, сори за проверката, но няма друг начин. Иначе трябва денонощно да търкам спам.
Относно статията - не, читанката нищо не я заплашва, поне доколкото ми е известно, тъй като аз съм само неин ползвател и нищо повече. Просто подобни споразумения (особено тайни такива), дават възможност за разчистване на сметки с неудобни хора и сайтове. Впрочем това вече се случва. Правят ни на балами - това е с две думи. :-)
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #3 Екскурзии Барселона 2012-02-25 11:46
Няма какво да се лъжем, пълна демокрация няма. Ако имаше щеше да настане анархия!
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #4 hotel Batihan 2012-03-09 23:37
интересен пост, продължавайте да постирате и да споделяте тук с всички нас
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #5 куба екскурзия 2012-04-20 17:35
Демокрация, но с ограничения... Къде е точно границата между свободата и свободията?!
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
+1 #6 екзотични почивки 2012-06-07 11:30
Наистина да има по строг контролът върху Мрежата е една отдавнашна сладка мечта на нашите полицаи. На мен също ми направи силно впечатление, че през този месец имаше период, в който част от Уикипедия не работеше, което беше странно и неочаквано за мен.Всички ние....за жалост сме били жертва на престъпление или опит за престъпление. За това това търговско споразумение ще отидат доста пари дам....но честно казано се надявам, че ще отидат в правилните ръце и , че ще има някаква полза за всички нас , а не само за конкретни лица. Темата е много интересна и може да се говори и спори доста.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
+1 #7 почивка малта 2012-06-13 09:55
Много добро и точно описание на "нашите политици се набират като червей на буца"! Точно такива дупедавковци са. Не знам и не съм чувала нещо, което нашите политици да отстояват. каквато промяна ни се спусне отгоре веднага изпълняваме. АСТА си беше обезпокоителна и аз не очаквах, че толкова хора ще излезнат на протест у нас. Слава Богу размина се! What's next?
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #8 pochivka malta 2012-07-04 13:03
Наскоро видях, че все още се говори АСТА и контрола върху кибер пространството като цяло ( не само свалянето на филми и т.н.). Темата няма приключи току тъй с края на АСТА. Ще изникват още предложения, решения, ограничения... На мен интересно ми стана, че след протестите против АСТА самият ни премиер каза нещо от рода, че той щял да откаже да го подпишем, ако ще... Пак се направи на Супер мен на гърба на протестиращите и спаси горката ни държава...
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #9 savecard 2012-08-21 11:49
Не виждам как ще постигнат този желан ефект за контрол в мрежата.Има много от тъй наречените хакери.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #10 частна детска ясла в 2012-10-02 09:08
И аз забелязах, че част от Уикипедия не работеше, до там ли трябва да се стига вече не знам.....Хубава статия.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #11 нова година Лондон 2012-10-06 16:03
За жалост отново българските държавници се направиха на по-големи католици от папата. Ако случайно някой още се съмнява, че тези, които уж би трябвало да работят за интересите на държавата, която управляват, са всъщност банда продажници, сега е времето да се избави от това заблуждение както добре се изказвате в статията.Напълно съм съгласна, че при такива обстоятелства всеки от нас може да се окаже обвиняем в момента, в който това стане необходимо за интересите на онези, които дърпат конците на марионетките в театъра, който несполучливо наречен държава, което е много тъжно и жалко, до къде сме го докарали.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #12 счетоводни къщи Софи 2012-10-08 17:58
Дано да се научат да работят за интересите и нуждата на страната ни, а не само за собствените си.Хубава статия.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #13 доставка на мляко 2012-10-12 13:36
Съгласна съм, че контролът върху Мрежата е една отдавнашна сладка мечта на нашите ченгета - били те в костюм или в униформа, любители на преследването на читанки или на боя над непослушни администратори на торент сайтове . И ето - тази мечта, доскоро почти неосъществима, има шанс да стане реалност с помощта на едно кротко подмазване от страна на колегите им, които се вживяват в ролята на държавни мъже и да има някакъв резултата както добре пишеш в статията.Но при такива обстоятелства е ясно, че всеки от нас може да се окаже обвиняем в момента, в който това стане необходимо за интересите на онези, които дърпат конците на марионетките в театъра, който несполучливо наречен държава.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #14 био продукти 2012-10-22 16:54
Наистина нека не забравяме и подкрепата на развитите европейски държави, но и да незабравяме, че още сме далеч да се сравняваме с повечето.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #15 езиков Център 2012-10-24 21:39
Нека наистина да не забравяме и подкрепата на развитите европейски държави.Хубава и подробна статия.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #16 екскурзия египет 2012-12-11 15:58
Съгласна, съм че едва ли е останал нормален българин, който да не е бил жертва на престъпление или опит за престъпление. Тези неща, разбира се, са без значение за покровителите на нашите държавници. Честно казано не знам как по-добре бих могла да се изразя като теб с думите " Понеже се приключи с уличната престъпност, с обирите и вандализма по селата и вече няма насечени на пържоли старци заради скрити пет лева, нито старици, изнасилени в пияно състояние от местни бабаити с придобит не от слънце тен, държавата ни спокойно може да се заеме и с ония гнусни персони, наречени киберпрестъпници." много точно.КАТО ЧЕ ЛИ усилията се чнасочват към неща, които не са чак толкова важни.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #17 круизи 2012-12-13 18:16
АCTA ,което буквално в превод означава Anti-Counterfeiting Trade Agreement - "Търговско споразумение за борба с фалшифицирането - мъгляво название с неизвестен текст. В последните месеци дота нашумя, но уви не успяха да ни го наложат или поне все още не.Неясните дефиниции, както и пълната липса на такива са нещото, което окончателно може да развърже ръцете на една самозабравила се власт, подменила мечтите за демокрация с простата реалност на полицейската палка, както добре си написал в статията си.Все пак има още какво друго да поправиме, за да стигнем и до тази забрана.Статията е невероятна и се надявам често да споделяте с нас.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #18 море в турция 2013-02-06 19:14
да има някакъв контрол в...."върху Мрежата е една отдавнашна сладка мечта на нашите ченгета - били те в костюм или в униформа, любители на преследването на читанки или на боя над непослушни администратори на торент сайтове (щото има и послушни). И ето - тази мечта, доскоро почти неосъществима, има шанс да стане реалност с помощта на едно кротко подмазване от страна на колегите им..."е както пишете и вие една проста мечта,която няма как да се сбъдне, особено с времето ще става все по невъзможно , но може би именно заради това, че може да намериш всичко от което имаш нужда направи Интернета така развит и желан.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #19 частна детска ясла в 2013-05-04 20:42
много интересен пост, продължавайте да постирате интересни неща и да ги споделяте тук с всички нас, до скоро и в очакване на нови постове - поздрави и до скоро
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #20 частна детска ясла 2013-06-15 23:53
за съжалени много от нещата се следят сега през тази 2013 година всичко излезна на яве след като горкият служител от ЦРУ призна че всичко комуникации се следят по нареждане на ЦРУ
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #21 детска ясла 2014-01-02 14:19
Така е, повечето неща са точно така. Истина е, че все сме на опашката и то, защото от Евро съюза както пише получаваме само "подкрепата на развитите европейски държави, които се надпреварват да ни критикуват за всичко". Това така и ще си остане! Колкото и да се стараят нашите политици нямаме голям напредък, а все още сме последни на опашката.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #22 оферти за ранни запи 2014-02-22 17:00
От доста време се опитват да ни стеснят свободното влизане и пазаруване о мрежата както се казва, понеже виждат колко много пари се крие в тази сфера, но е малко късно според ме и трудно ще успеят да ни наложат някакви санкции или ограничения вече.Лично мен не ме интересуваме кой е не власт които ходят в парламента, кой какво бил казал на някой друг или къде бил на почивка, за мен е важното работата да върви и страната ни да се развива към положителна посока, да се възползваме максимално от евро парите и да строим и създаваме много нови работни места.Ако щът да се избият иначе...
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Страната на Алиса е разположена на Joomla! Тема от RocketTheme