Абонирай се на email

Въведи валиден e-mail адрес:

Доставя се от FeedBurner

Едно рамо за блога от:

Зоовет трейдинг

Бонбонът
Автор: Алиса   
Четвъртък, 10 Май 2012г. 11:50ч.

Тия дни една приятелка ми разказа интересна история; случка, достойна, по моему, за перото на един Чудомир. Жалко, че няма вече такива като него, защото всекидневието е пълно с материал. Но да си дойдем на думата.
Руми работи в магазин на голяма търговска улица - обектите са един до друг в дълга редица, а нейният е първи. Както се очаква в подобни случаи, хората, продаващи в тези магазини, макар не винаги да се познават, са си малко като роднини - карат се понякога, клюкарстват постоянно и винаги се черпят на рождени и именни дни.
И така - в един спокоен следобед моята приятелка обслужва клиентка. Отвън влиза циганин, облечен с костюм. Ухилен до уши, носи кутия шоколадови бонбони. Да почерпя, вика, роди ми се дете. Син, вика, момче. Хайди да почерпя да е жив и здрав. И се хили щастливо.
Руми се заглежда с подозрение в него. Обаче, разказва тя, "беше нормално облечен, не изглеждаше мръсен и гнусен" (това е цитат). Ти откъде си, пита го. Ей оттам, маха той неопределено към улицата. Почерпи се, ето, момче ми се роди, първото. Ааа, честито, казва тя и взема бонбон, да ти е жив и здрав. През това време клиентката вече излиза, но спира да погледне нещо до вратата. Ухиленият татко притичва към нея и предлага почерпка. Тя взема бонбон, а онзи обявява: "А сега - по педесе стотинки за здравето на дитето". Руми се втрещява на място. "Ми как, продължава мангала, на беби подарък са пра'и". Руми се окопитва: "Абе ти наред ли си?" Дай, вика онзи, пидисе стутинки, за пударък на дитету. Ей на, черпя тука. На Руми най-после светва червената лампичка. "Петдесет стотинки за един бонбон? Я изчезвай оттука!" Дай тогава бонбона, вика онзи, върни бонбона! Тя хвърля бонбона в кутията.
През това време клиентката вече е излязла и тръгнала към следващите магазини. Злополучният щастливец спира на вратата и вика: "Госпожо, върни бонбонааа!". После хваща по-здраво кутията и хуква след нея с вик: "Бонбонаа, бонбона върнии!"

 

Коментари  

 
0 #1 Николай 2012-05-10 22:19
Ами, това си е сюжет за малък разказ :lol: . Това Чудомир не би го разбрал, по негово време, ромите са били калайджии и мечкадари :lol:
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #2 Zvetanka Shahanska 2012-05-23 13:40
Много харесвам такива истории взети от истинския живот. Поздрави и хубави празници,Алиса! :-)
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #3 почивка малта 2012-06-13 13:26
Какво друго ми остава да кажа/напиша, освен...циганска му работа. Какво друго може да очаква човек от тях освен да искат пари. Развесели ме тази история. Предполагам, че и аз в първият момент бих се смутила, но след кратък оглед на външният му вид бих си взела/определено не бих я изяла/, но от уважение бих взела един бонбон. Но с тези 50 стотинки за един бонбон след това хахахх хубавичко бих го изгонила, но като се знам...може и да му ги дам......Жалко е , че се възползват от тези деца...да лъжеш , че ти се е родило, с цел печалба.........но те от малки ги учат и за тях това енормален начин на живот. Лошото е, че не знам какво д очакваме от тях. Ето..."Госпожо, върни бонбонааа!". После хваща по-здраво кутията и хуква след нея с вик: "Бонбонаа, бонбона върнии!" го доказва, винаги трябва да си имаме едно наум.
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #4 лято 2012 в Чешме 2012-07-01 12:16
и аз съм забелязала че в автобусите, маркетите-магазините и болниците човек може да види и доживее много страни неща, който не пътува в градския транспорт просто е испуснал толкова много случки, че просто немогат да се опишат с думи :))))
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Страната на Алиса е разположена на Joomla! Тема от RocketTheme