Абонирай се на email

Въведи валиден e-mail адрес:

Доставя се от FeedBurner

Едно рамо за блога от:

Зоовет трейдинг

Павлинкини неволи
Автор: Алиса   
Събота, 07 Юли 2012г. 14:52ч.

От вчера България вече се занимава не само с обиколките по магистрали и пожари на Н.В. Свети-знаете-кой , но и с една най - обикновена градска случка в един най - обикновен квартал на Пловдив. Такава е съдбата на обикновените неща, когато в тях участват личности от властта - неизбежно попадат в новините; дори, когато става дума за заместник - кмет на затънтения район "Южен", който пловдивчани наричат не съвсем по български "Кичук Париж". Възможно е значение да има и факта, че това не е първата недотам хубава проява на г-жа Павлинка Кацарова. Около нейното име в Пловдив определено не кръжи ореол. Познатите ми в този иначе приятен град имат за нея точно определено мнение, което от желание да запазя приличие, няма да цитирам. Ще спомена само следното: вчера, във връзка с въпросната оставка  служители от подопечния район на госпожата цял ден бяха поздравявани от приятели с "Честито!". Съответно те усмихнато благодаряха, а в самата сграда е царяла атмосфера на тихо оживление, според една моя стара позната, която от години работи там. Горката жена, беше в постоянен стрес. Цитирам без да преувеличавам: "Всеки път, когато Кацарова мине край мен, изтръпвам, защото си мисля, че може да е за последно." Наплашила ги беше с откровено партийните си уволнения и назначения, а и гордото преминаване край служителите в стил "Големият кораб минава" - тоест без дори намек за поздрав, със сигурност не е допринасяло за подобряване на работната среда. Но стига клюки. Един заместник - кмет е в правото си да прави кадрови промени, стига да може да ги обоснове и не там е проблемът всъщност. Нямам намерение да оценявам деловите качества на дамата, а чисто човешките. Нормално е, когато се получи нещо, подобно на вчерашната случка, човек да направи две неща: да повика КАТ и да изпрати децата в близкото здравно заведение на преглед, дори и да изглежда, че нищо им няма. и независимо от тяхното мнение. Децата (а и често възрастните) не могат винаги да преценят нуждаят ли се от медицинска помощ - лекарите могат - те за това са учили. Да се напусне мястото на произшествието е най - неприемливият модел на поведение, дори и човек да смята, че нищо не се е случило. Още по - недопустимо, да не кажа грозно, изглежда това, когато едната страна е дете, а другата - представител на властта. Някак човек остава с усещане, че властта няма време да се занимава с дребни битовизми като бутнати на земята деца и след като не са смачкани до неузнаваемост, можем просто да забравим за случката и да продължим накъдето там сме се устремили. Уви - за да си добър управник не са достатъчни служебните качества. Има неща, наречени морал и човешки дълг. Дори намек от такива качества не е проявила госпожата. Поведението и през цялото време показва потресаваща искрена липса не само на морални качества, но и на най - просто възпитание. Който не е съгласен, да прочете изявлението. Аз преписах текста му оттук.

"Във връзка със случилото се на 05.07.2012 г., тиражираните публикации и с оглед на създалото се напрежение взех решение да не изпълнявам функциите на районен кмет. С цел да не се предизвикват спекулации и това да не се отрази негативно върху авторитета на ПП ГЕРБ и на Община Пловдив, подавам оставка, която ще депозирам в понеделник в деловодството на Общински съвет.
Сигурна съм, че с решението по обжалването на акта, което ще предприема, ще докажа своята правота.
Доц. Павлинка Кацарова"


Както виждате, жената има само две грижи - авторитетът на ПП ГЕРБ и доказването на собствената правота. Хлапетата - кучета ги яли.  Разбира се, в подобни случаи истината винаги има две страни. В подобни случаи също така, нормалните хора се извиняват за причиненото неудобство. А нормалните публични личности включват това извинение в официалното си изявление. Дори ако е съвсем формално. Възпитаният човек се съобразява с другите даже и в ситуации, които не са му по вкуса. А умният и възпитан човек дори успява да извлече полза за себе си и партията, която го е издигнала, щом това е толкова ценно за него. Накратко, ако вместо излиянията за авторитета на Партията - майка имаше две думи от рода на "съжалявам" или "сбърках неволно" сега щяхме да имаме повод за похвала - и на г - жа Павлинка, и дори на партията, в която тя така се е вкопчила.

Спирам дотук, защото няма какво повече да кажа. Само в главата ми се върти една народна мъдрост и бръмчи като досадна муха: "По - умният отстъпва", е казал народът. Но това, разбира се, не касае ПП ГЕРБ.

 

 

Коментари  

 
0 #1 козметика от охлюви 2012-07-08 14:48
днес за мнгоо хора партията си остава нещео което е най-важно в живото - може ми защото само със собствен труд нямало да постигнат това което са постигнали и на собствено ход нямало да са там където са - за съжаление все още си оставаме много партизирани
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #2 Алиса 2012-09-10 23:37
Освен зависими от Партията, някои хора остават и завинаги неграмотни. Предупреждавам за първи и единствен път - или пиши на нормален български език (с главни букви и нормално изписване на думите), или си прави СЕ0-то другаде. Не ме интересува бързаш ли или си пиян.
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Страната на Алиса е разположена на Joomla! Тема от RocketTheme