Голямото разочарование - краят на Продавалник
Автор: Алиса   
Понеделник, 11 Май 2015г. 17:55ч.

Голямото разочарование - краят на Продавалник

Признавам си - аз също пазарувах оттам. Имах и дори все още имам у дома неща, закупени от несъществуващия вече сайт Prodavalnik.com. Беше приятно място, откъдето си купувахме красиви дрешки, уникален порцелан и компютърни компоненти. Място, където можеш да се довериш на продавача, защото четеш отзиви за него и самият ти можеш да го похвалиш; или критикуваш. Едва тия дни, когато след дълго отсъствие реших да разгледам подробно "чудото" Olx.bg разбрах каква разруха е настъпила в това някога така надеждно кътче от Мрежата. Закупено от някакви особи, които пет пари не дават за българските характер и манталитет, то се е превърнало в поредния банален сайт за обяви. Сигурна съм, че и вие като мен сте се ядосвали и възклицавали "Къде са ми съобщенията?", "Къде са ми отзивите от клиенти и продавачи?". И къде, мама му стара, са наистина тези неща? Не стига, че липсва цялата ми кореспонденция, а не мога да намеря и любимите си продавачи, на които вярвам и от които съм свикнала да купувам неща, защото - видите ли - старите имена на потребителите също липсват. За пълната неадекватност на търсачката изобщо не споменавам. А премахването на рейтинговата система  не може да се нарече другояче освен гавра с потребителя! Сега вече честните хора са идеално приравнени с продавачите на ментета и личностите, които поръчват и не плащат или тези, на които плащаш, а не ти изпращат. Битак някакъв просто! Питам се само наистина ли новите собственици очакват сайта да продължи да работи с досегашната си популярност или всъщност това изобщо не ги интересува. Поне досега действията им предполагат по-скоро второто. Колкото до мен - макар и със съжаление ще се върна към старите сайтове за обяви, с които работата е лесна, макар и да не е много приятна. Там поне няма да ми искат безброй редакции и всякакви данни (като изключим номера на обувките ми) преди да публикуват и най-мъничката простичка обява. Жалко, разбира се, но ми остава една надежда. "Продавалник" беше създаден практически от потребителите. Ако още има необходимост от него, някога някъде в интернет ще се оформи подобно място и след мъничко уебдизайн и администрация то ще бъде новия продавалник. Мрежата е като Вселената - не търпи празнота. И впрочем по същия начин отхвърля излишното.

 

Коментари  

 
+3 #1 Ели 2015-06-28 14:41
Радвам се, че открих написаното от Алиса, защото разочарованието ни е всеобщо.
Искам да кажа на тези, които все още не знаят, че Продавалник е възроден от magazinera.bg - взето е всичко най-хубаво от него, като чудесно е допълнен с чат.
Напливът на потребителите наложи сайтът да се мести на нов сървър и временно е недостъпен, но след броени дни новият Продавалник в лицето на magazinera.bg отново ще ни събере.
magazinera.bg е Новият Продавалник, уверете се сами!
Цитиране | Докладвай на администратор
 
 
0 #2 Камелия 2015-10-19 04:24
Промени се налагат понякога но е неприятно като си свикнал с нещо и трябва да го смениш!
Цитиране | Докладвай на администратор
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Страната на Алиса е разположена на Joomla! Тема от RocketTheme