Абонирай се на email

Въведи валиден e-mail адрес:

Доставя се от FeedBurner

Едно рамо за блога от:

Зоовет трейдинг

За мен
Автор: Алиса   
Колко често подреждате гардероба си? Модните експерти съветват да изхвърляме всичко, което не сме носили два сезона, защото явно вече няма да го облечем. И ние хвърляме, подаряваме, преправяме...Но често в едно ъгълче на гардероба стои любима дреха - стои понякога с години и нямаме сърце да посегнем към нея. Тя може да е купена за повод - сватба или друго официално събитие, може да е взета случайно при обиколка на магазините или да ни е намигнала от някоя витрина тогава, когато не ни е било до покупки, но все пак сме дали за нея последните си пари, лишавайки се до края на месеца от малките си удоволствия или дори забавяйки наема с риск да ядосаме хазяина. Но това е дрешка, с която се чувстваме така красиви, облекло, с което огледалото ни показва такива, каквито искаме да бъдем, каквито се виждаме в сънищата си. Може би ще сме облечени с нея в онзи важен момент, когато се решава бъдещето ни, може би ще я сложим за онази среща, която чакаме от месеци и когато си мислим за нея се виждаме в целия си блясък?
Затова я пазим там, в ъгъла на гардероба, притисната от другите неща, като мечта, отложена за неопределено време по силата на обстоятелствата. Но мечтите рядко се сбъдват в реалния свят. Във важния момент все пак решаваме да заложим на деловия стил, за да покажем, че сме сериозни и надеждни, а онази чакана среща се осъществява така случайно, че не избираме дрехите за нея. Може би не е подходящият сезон, или точно днес сме уморени и липсващия сън личи издайнически с чудесния цвят, който иначе сваля пет години от ЕГН-то?
"Страната на Алиса" е моята любима рокля. Накъдето и да ме отвее вятърът, тя е тук - чака ме вярно като отложена, но незабравена мечта.
Разбира се, това, което човек очаква от себе си, не може да изисква от читателите си. Те затова са и читатели, защото четат. Ако няма нищо за четене тук, отиват там, където има. Това е свободата на интернет - избор, неограничен от колекцията на градската библиотека. Ако все пак някой попадне на тази публикация ще се чуди какво прави в блог като този текст, по-подходящ за дневника на подрастваща ученичка. И аз се чудя впрочем. Навярно в определен момент всеки изпитва нужда да потърси нова изходна точка и поднови настройките преди да продължи. Този пост е моето копче Reset.
Понякога впечатленията стават толкова много, че ти се иска да изхвърпиш всичко от главата си и просто да наблюдаваш - без разсъждения и без емоция. Понякога умората пречи дори да се обидиш на живота; но където и да ме водят пътищата на Мрежата, част от мен винаги гледа насам и чертае планове. Хубаво е, че има място, където мога да кажа каквото желая, да усетя илюзия за абсолютната свобода - свободата да не мислиш за последствията. Страната на Алиса - цветно петно в препълнения ми гардероб. Такава може да бъде и за вас. Всеки е добре дошъл - сам или с мечтите си.
Решението ми е да предоставя Страната на Алиса на своите читатели. Напишете нещо, което отдавна искате да разкажете или това, което не се решавате да кажете другаде. Лесно е, натискате бутона "Пиши на Алиса".  Правилата - ето тук.
 

Страната на Алиса е разположена на Joomla! Тема от RocketTheme